Göm påskäggen i skogen

Det härliga med att bo på landet är framför allt friheten och det öppna landskapet. Närheten till skog och mark bjuder på flera fördelar, inte minst när det är dags att fira påsk. Trädgården hemma kan lätt bli tråkig efter några år och efter att alla gömställen har använts flera gånger. Då ska du flytta ut påskjakten till skogen istället. Läs mer här.

Att barn inte får nog med motion och frisk luft är allmänt känt, men till påsk har du som förälder ett ypperligt tillfälle att jaga upp dem ur soffan. Du skaffar enkelt påskgodis på nätet genom att surfa in på partykungen.se. Där hittar du såväl blandgodis, som traditionellt påskgodis och färdigfyllda ägg. Du hittar också äggen att fylla godiset med.

Bjud på ett härligt äventyr

Du kan till exempel gömma äggen längs en skogsled nära dig och välja om du vill använda en skattkarta med ledtrådar eller en tipsrunda. Se till att barnen är varmt klädda och får röra sig över ett stort område. När äggen väl är upphittade kan ni grilla korv tillsammans i skogen och umgås. Påskgodiset kan ni njuta av på plats när du läser en saga eller efter påskmaten som serveras senare på kvällen.