Fem anledningar till att bo på landet

Att bo på landet kan å ena sidan vara krävande och å andra sidan helt underbart. Du måste ta ett större ansvar än om du bor i en stad, samtidigt ger lantlivet så många otroliga möjligheter.

Bo på landet

På sätt och vis är skillnaden mellan land och stad inte så stor idag, då digitaliseringen gör att vi har tillgång till samma varor och tjänster. Med ett klick kan vi köpa en soffa som körs hem till oss. Samtidigt är det ändå något speciellt med att bo i en by eller ha egen gård. Drömmer du om att flytta ut på landet? Då kan du läsa tidningen Land, så får du mycket inspiration och tips om livet på landet.

1# Mer plats

Om du vill ha mycket plats ska du bo på landet. Du kan ha en stor trädgård. Ett rejält garage så du får plats att både ställa in bilarna, traktorn och kunna mecka inne i värmen. Du kan ha hagar för dina djur eller bygga en crossbana. Det finns personer som anlägger en egen dam på gården, så att de har egna kräftor.

2# Billigt

Det är mycket billigare att köpa ett hus på landet, än en villa i en större stad. Är du villig att renovera och fixa själv kan du verkligen skaffa dig ett fint hus till för en liten penning.

3# Djur

Vill du ha egen häst, får eller ko? Att bo på landet är perfekt för dig som vill ha en massa djur. Det är också billigare att ha egen häst på landet, än att stalla upp den på en ridskola eller ett privatstall. Du måste förvisso sköta din häst, men det är många som har häst på lösdrift och vilket gör att de sparar in mycket tid.

4# Naturen

Att bo på landet är att vara nära naturen. Det är skönt att kunna ta en promenad och höra fågelsång, gå längs en porlande bäck. Eller promenera längst en härlig skogsväg med stora träd på sidorna. Möjligheten att se räv och älg till vardags är också stora när du bor på landet.

5# Lugn och ro

Det är rofyllt att bo på landet. Att kunna ta en kopp kaffe ute på altanen och inte höra något annat ljud än naturen.