Inred sommarstuga eller jaktstuga smart

Om du har privilegiet att inreda din egen jaktstuga eller sommarstuga, har du enorma möjligheter att skapa en perfekt oas. Ett ställe där du kan slappna av, få upp värmen och sova i en skön säng efter en dags vandring. Med smart inredning får du en behaglig och praktisk rastplats i naturen.

Håll det enkelt

Försök inreda praktiskt. Design och utseende kan så klart vara värt att tänka på i viss grad. Det är dock nästan alltid mer kostsamt och onödigt för en jaktstuga eller sommarstuga där du inte spenderar mycket tid. Ett slitstarkt och stilrent Ikea överdrag räcker väl för soffan. Funktionell och skyddad förvaring är att föredra före designmöbler, och så vidare. Tänk prisvärt, hållbart och praktiskt!

Prioritera säkerheten

Det är kanske överflödigt att ens nämna att du inte bör förvara värdesaker i din jakt- eller sommarstuga. En stuga, där du spenderar max 25 % av året, är oskyddad även med bra säkerhetstänk. Två tips är alltså att inte lagra något av högt värde i stugan, och att maximera säkerheten så gott det går.

Ett sätt är att se till att både dörr och lås är av hög kvalitet. Ligger stugan i närheten av andra boende, se över om det finns någon grannsamverkan. Finns det inte det – starta en! Grannsamverkan är ett sätt att minska brottsligheten i områden, genom att påminna boende att hålla ögonen öppna för potentiell brottslighet. Grannsamverkan lär också ut hur du bäst skyddar dig mot tjuvar och andra kriminella.