Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

Två utflykter till havet

 
Hösten är verkligen tidig i år, och jag har fortfarande många härliga sommarbilder som jag gärna vill dela med mig av. Det kan ju vara ganska skönt med en påminnelse om att sommaren inte bara varit regn och gråa moln, utan faktiskt också en del varma soliga dagar. I början av augusti åkte vi på två mysiga utflykter till kuststäder här nere i Skåne, och den första av dessa gick till Trelleborg.
 
 
 Jag hade aldrig varit i Trelleborg tidigare, så vi började med att promenera omkring för att titta lite på staden och den fina fontänen mitt på Stortorget. 
 
 
 
Därefter gick vi ner till havet längs en gata kantad av stora palmer, och hittade en liten öde strand med mängder av vildblommor.
 
 
Så himla vackert och verkligen perfekt sommarväder. Någon gång vill jag verkligen bo vid havet, det vore ju fantastiskt med en sådan här utsikt genom fönstret.
 
 
En annan dag tog vi tåget upp till Helsingborg. Där var vi redan för två år sedan, men hann inte titta runt så mycket eftersom vi även åkte färjan över till Helsingör samma dag.
 
 
Vi började med att äta lunch i en liten park full av sommarblommor. Nu upptäckte jag att jag visst råkade förbereda exakt samma lunch som förra gången, trots att jag inte tror att vi ätit det en endaste gång sedan dess. Helsingborgsturer kräver alltså tofubagels i matsäcken. 
 
 
Efter lunch vandrade vi runt längs små stigar i lummiga grönområden ovanför själva stadskärnan, med utsikt över både staden och havet.
 
 
Sedan gick vi ner till stranden precis vid hamnen, där det står tropiska palmer och havet nästan hade samma färg som i varmare länder.
 
 
Vi avslutade utflykten på en annan strand strax utanför själva centrum, innan det var dags att ta tåget hem igen. Ett par dagar senare åkte vi upp till mina föräldrar som en allra sista sommarutflykt, men det tänkte jag skriva mer om i ett annat inlägg.
 

Publicerad 2017-09-12 10:04:46 i Resor, utflykter och äventyr

Kommentarer


Josefin

Publicerad 2017-09-12 10:18:58

Väldigt fina bilder! :)

Svar: Tack så mycket, så kul att du tycker det! :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Kommentera inlägget här

Till bloggens startsida

Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka