Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

Höstens äppleplockning

 
En riktigt solig söndag i början av september besökte vi till Glorias Äppelgård som ligger strax utanför Lund. Detta var mitt tredje besök på äppelgården, och det var precis lika mysigt att gå runt mellan raderna av höga fruktträd som tidigare.
 
 
 
Vi fyllde korgen med vackra nyplockade äpplen och har fortfarande en hel del kvar, precis lika fina som när de togs från träden. En del av äpplena har hamnat i härliga smulpajer, och i helgen tänkte jag passa på att skörda chilipeppar och koka chutney som jag tycker passar riktigt bra till höstiga måltider. Om det blir tid över ska jag också testa Marias äppelsmör, det ser ju helt fantastiskt gott ut! Vad brukar ni laga för något med äpplen? Har ni några bra tips?
  

Publicerad 2017-09-28 19:38:43 i Restauranger, butiker och tips

Kommentarer


Kommentera inlägget här

Till bloggens startsida

Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka