Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

Sensommar i Småland

 
I slutet av augusti, precis när sommarvärmen övergick till höstrusk, besökte vi min familj i Jönköping ett par dagar för att fira min lillebrors tjugoårsdag.
 
 
En dag åkte vi ut till skogen för att plocka kantareller. Själv är jag en ganska usel svampplockare och är väl egentligen mer intresserad av att fotografera än att faktiskt leta svamp, men mina föräldrar hittade ett par stycken. Såhär i efterhand hittade jag dock en strävsopp bland bilderna (inte dessa svampar dock!), det lönar sig visst att gå med i diverse svampgrupper. 
 
 
 
 
Jag och min sambo hann med ett par utflykter när mina föräldrar jobbade också. Uppe i stadsparken var det fullt av rönnbär, och det syntes tydligt att hösten var på gång.
 
 
En annan dag åkte vi till rosariet på Rosenlund, där rosorna fortfarande blommade för fullt och man nästan kunde tro att det var högsommar.
 
 
 
Vi hann också med en solig promenad i naturreservatet vid Rocksjön. Längs ena sidan av sjön går spångar genom våtmarken, och där är verkligen mysigt att gå.
 
 
 
I sjön finns det bävrar, men det har jag tyvärr aldrig sett. Däremot var det fullt av små, snabba ödlor som låg och solade på de varma brädorna. 
 

 
Vi gick också på många promenader med lilla Chili i det vackra kvällsljuset, och snart är det nog dags för ännu en tur norrut igen.
 
 

Publicerad 2017-09-30 14:59:47 i Resor, utflykter och äventyr

Till bloggens startsida

Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka