Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

Den småländska svampskogen

 
För ett par veckor sedan, under mitten av svampsäsongen, åkte vi en sväng till Småland och hälsade på mina föräldrar. Detta året verkar vara riktigt bra för trattkantareller, för skogarna fullkomligt svämmade över och även jag som brukar vara en usel svampplockare hittade en hel del.
 
 
 
 
Skogen var också fylld av många andra sorters svampar som stack upp här och där ur mossan eller lyste upp fallna trädstammar.
 
 
 
En annan dag vandrade vi runt bland ljung och lingonris i jakt efter gula kantareller.
 
 
 
De gömde sig väl bland löven på marken, men ett par stycken hittade vi åtminstone. Nästa år tänkte jag även försöka mig på att plocka soppar och fjällskivling, så kanske svampkorgen blir ännu mer välfylld.
 
 

Publicerad 2017-11-25 15:00:00 i Resor, utflykter och äventyr

Till bloggens startsida

Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka