Jag heter Linnéa och bor i Lund tillsammans med min sambo. Jag läser arkeologi vid Lunds Universitet, och när jag inte pluggar ägnar jag en hel del tid till att laga mat.

Som studenter har vi inte särskilt stor matbugdet och fokuserar därför främst på billiga recept, alltid vegetatiskt men ofta även veganskt och glutenfritt. Jag tycker om att laga mat från grunden utan snabba kolhydrater och konstiga tillsatser, och trots att vi bara har en liten balkong har jag ett tjugotal krukor fyllda med grönsaker och kryddväxter utanför dörren.

» Stäng information

Ramslök i bokskogen

 
Sommaren har verkligen kommit fort i år, och för bara några veckor sedan kändes det som att våren precis börjat. Då tog vi en ledig dag och åkte ut till en bokskog utanför Malmö, där löven precis slagit ut och vitsipporna börjat inta sluttningarna mellan träden.
 
 
 
Jag hade läst att det skulle växa ramslök i skogen, och efter mycket letande hittade vi faktiskt en hel hög med plantor i leran intill en liten bäck. 
 
 
 
Det var verkligen i senaste laget, för blommorna var redan på väg och säsongen närmade sig sitt slut. Men eftersom det var första gången jag hittade vild ramslök blev jag ändå mycket nöjd, och fick dessutom med mig tillräckligt med blad för att kunna göra ramslökspesto till lunch dagen därpå. Nu vet jag också var de växer till nästa år, och då ska det verkligen plockas ramslök i mängder.
 

Publicerad 2017-05-24 07:17:54 i Resor, utflykter och äventyr

Kommentarer


Kommentera inlägget här

Till bloggens startsida

Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka