Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

Ramslök i bokskogen

 
Sommaren har verkligen kommit fort i år, och för bara några veckor sedan kändes det som att våren precis börjat. Då tog vi en ledig dag och åkte ut till en bokskog utanför Malmö, där löven precis slagit ut och vitsipporna börjat inta sluttningarna mellan träden.
 
 
 
Jag hade läst att det skulle växa ramslök i skogen, och efter mycket letande hittade vi faktiskt en hel hög med plantor i leran intill en liten bäck. 
 
 
 
Det var verkligen i senaste laget, för blommorna var redan på väg och säsongen närmade sig sitt slut. Men eftersom det var första gången jag hittade vild ramslök blev jag ändå mycket nöjd, och fick dessutom med mig tillräckligt med blad för att kunna göra ramslökspesto till lunch dagen därpå. Nu vet jag också var de växer till nästa år, och då ska det verkligen plockas ramslök i mängder.
 

Publicerad 2017-05-24 07:17:54 i Resor, utflykter och äventyr

Kommentarer


Kommentera inlägget här

Till bloggens startsida













Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka