Jag heter Linnéa och bor i Lund tillsammans med min sambo. Jag läser arkeologi vid Lunds Universitet, och när jag inte pluggar ägnar jag en hel del tid till att laga mat.

Som studenter har vi inte särskilt stor matbugdet och fokuserar därför främst på billiga recept, alltid vegetatiskt men ofta även veganskt och glutenfritt. Jag tycker om att laga mat från grunden utan snabba kolhydrater och konstiga tillsatser, och trots att vi bara har en liten balkong har jag ett tjugotal krukor fyllda med grönsaker och kryddväxter utanför dörren.

» Stäng information

Picknicktips för sommaren

 
Det är fantastiskt sommarväder här i Lund, och picknicksäsongen är verkligen här. Själv sitter jag med de sista grejerna för terminen (fem dagar kvar!) och har faktiskt inte hunnit med någon picknick än i år, men snart är det absolut dags för picknickpremiär. Idag har Blogg.se publicerat en artikel med picknicktips där min somriga rotfruktssallad med örter är med, så himla kul! Dessutom är det två andra veganska recept med som ser riktigt goda ut, ska helt klart testa när jag får mer tid. 
 

Publicerad 2017-05-26 17:04:00 i Allmänt

Ramslök i bokskogen

 
Sommaren har verkligen kommit fort i år, och för bara några veckor sedan kändes det som att våren precis börjat. Då tog vi en ledig dag och åkte ut till en bokskog utanför Malmö, där löven precis slagit ut och vitsipporna börjat inta sluttningarna mellan träden.
 
 
 
Jag hade läst att det skulle växa ramslök i skogen, och efter mycket letande hittade vi faktiskt en hel hög med plantor i leran intill en liten bäck. 
 
 
 
Det var verkligen i senaste laget, för blommorna var redan på väg och säsongen närmade sig sitt slut. Men eftersom det var första gången jag hittade vild ramslök blev jag ändå mycket nöjd, och fick dessutom med mig tillräckligt med blad för att kunna göra ramslökspesto till lunch dagen därpå. Nu vet jag också var de växer till nästa år, och då ska det verkligen plockas ramslök i mängder.
 

Publicerad 2017-05-24 07:17:54 i Resor, utflykter och äventyr

Citron- och basilikabiffar

 
Som jag har längtat efter den här dagen. Igår kväll skickade jag in det första utkastet till min masteruppsats, och i morse vaknade jag utan att ha någonting jag faktiskt behövde göra idag. Den senaste tiden har det verkligen inte blivit mycket ordentlig matlagning så därför visste jag precis vad jag ville hitta på, nämligen laga dessa riktigt goda citron- och basilkabiffar! De har en härlig, fräsch syrlighet och är fullproppade med färska basilikablad, och är precis den sortens mat som jag är sugen på att äta i vår. 
 
 
Citron- och basilikabiffar, ca 6 stycken
6 dl kokta kikärtor
½ gul lök
2 dl grovhackade basilikablad
Rivet skal från 2 citroner
2 msk citronjuice
4 msk majsstärkelse
Svartpeppar
Salt
Olja till stekning
 
Lägg kikärtorna i en skål och mosa dem grovt med en gaffel. Finhacka löken, och blanda sedan ner lök, basilika, citronskal och citronjuice. Smaka av med salt och peppar, och rör sedan ner majsstärkelsen.
 
Forma smeten till biffar, och stek sedan biffarna i en skvätt olja tills de har fått fin färg på båda sidorna. 
 

Publicerad 2017-05-09 19:05:07 i GlutenfrittMiddagVegan

Till bloggens startsida













Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka