Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

Kikärtsbiffar med oliver och basilika

 
Igår tog vi fram balkongmöblerna från förrådet, och på varenda gräsmatta slår krokusarna ut i lila och gult. Våren är äntligen här på riktigt, men värmen får vi nog vänta på ett tag till. För lite extra sommarkänsla har jag därför gjort dessa medelhavsinspirerade biffar, som är fullproppade med gröna och svarta oliver och gör att man åtminstone kan låtsas att grekiska stränder och sommarvärme inte är fullt så avlägset. Servera biffarna tillsammans med tzatsiki och en riktigt färgglad sallad för extra medelhavskänsla.
 
 
Kikärtsbiffar med oliver och basilika, ca 6 stycken
6 dl kokta kikärtor
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
20 gröna oliver, urkärnade
20 svarta oliver, urkärnade
¾ dl finhackad basilika
4 msk majsstärkelse
Svartpeppar
Salt
Olja till stekning
 
Finhacka löken och pressa vitlöksklyftan. Skär de gröna och svarta oliverna i småbitar.
 
Lägg kikärtorna i en skål och mosa dem grovt med en gaffel. Tillsätt lök, vitlök, oliver och basilika och blanda ihop till en ganska sammanhängande röra. Smaka av med salt och peppar, och rör sedan ner majsstärkelsen.
 
Forma smeten till biffar, och stek dem i en skvätt olja tills de har fått fin färg på båda sidor. 

Publicerad 2017-03-16 15:49:45 i Glutenfritt Middag Vegan

Kommentarer


GoForFit

Publicerad 2017-03-24 14:14:39

Men åh, ser supergoda ut! :D

Svar: Åh, tack så mycket! :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Kommentera inlägget här

Till bloggens startsida













Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka