Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

Bakpotatis med soltorkad tomatröra

 
Nu när ljuset börjar återvända har jag börjat köpa färska kryddor igen, med förhoppning att de klarar sig lite bättre än vad mina krukväxter har gjort under vintern. I helgen var det därför ett utmärkt tillfälle att laga bakpotatis toppad med rejäla mängder basilika, som jag serverade tillsammans med en fantastisk soltorkad tomatröra som smälter perfekt i kontakt med den varma potatisen.
 
Bakpotatis är en jättebra måltid när man har gott om tid men ändå inte har lust att stå i köket någon längre stund. Röran mixar du ihop på bara några minuter, och sen har du massor av tid till annat medan potatisen står i ugnen. Det är perfekt som lunch om du pluggar eller jobbar hemifrån, eller som helgmiddag när man kanske hellre vill ta ett glas vin innan maten. 
 
 
Bakpotatis med soltorkad tomatröra, 2 portioner
2 bakpotatisar
3 dl kokta vita bönor
1 dl smakneutral kokosolja
2 vitlöksklyftor
8 soltorkade tomater, ej i olja
1 msk citronjuice
Svartpeppar
Salt
Färsk basilika
 
Blötlägg de soltorkade tomaterna i varmt vatten en stund tills de har mjuknat lite. Skala vitlöksklyftorna och skär dem i bitar. Lägg därefter bönor, kokosolja, soltorkade tomater, vitlök, citronjuice, 1 matsked av blötläggningsvattnet, salt och peppar i en mixer. Mixa till en ganska slät röra, men det får gärna vara några småbitar soltorkade tomater kvar. Smaka av med mer salt och peppar.
 
Stick några hål i bakpotatisarna och lägg dem i en ugnsform eller på en plåt. Sätt in dem i ugnen på 225 grader i ca 1,5 timme tills de är helt mjuka när du sticker i dem.
 
Skär ett stort kryss i varje bakpotatis. Fyll potatisen med soltorkad tomatröra och toppa alltihop med basilikablad.
 

Publicerad 2017-03-09 09:29:58 i Glutenfritt Middag Vegan

Kommentarer


Anita

Publicerad 2017-03-09 09:54:03

Men såå gott :D

Svar: Ja, det var jättegott! :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Dixi Wonderland

Publicerad 2017-03-09 10:15:29

Vilket fint inlägg. Älskar hur du delat upp bilderna och texten. Ser jätte proffsigt ut :D

Svar: Åh, tack så jättemycket! :)
Linnéa - The Hungry Gosling


lyckokatt.blogg.se

Publicerad 2017-03-09 13:59:30

lät himla gott med bakpotatis - det var inte igår jag gjorde det! :)

Svar: Ja, det är verkligen en underskattad maträtt :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Amanda Jona [SPONTAN]

Publicerad 2017-03-09 20:40:53

Men åh så gott! :D

Svar: Ja, det blev verkligen riktigt gott! :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Corina

Publicerad 2017-03-10 15:54:18

Vilken bra inspo tycker jag 😊

Svar: Tack så mycket! Så roligt att du tycker det! :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Malin

Publicerad 2017-03-10 20:53:14

Blev så sugen på soltorkade tomater när jag såg det här! :)

Svar: Vad kul att höra! Ja, soltorkade tomater verkligen goda :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Annsoh

Publicerad 2017-03-12 15:59:44

jätte fina bilder! :) så gott de ser ut hoppas du haft en trevlig helg!

Svar: Åh tack så mycket! Hoppas att du också haft en trevlig helg! :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Cornelia

Publicerad 2017-03-14 08:31:47

MUMS! Alltså har varit sugen på bakpotatis hur länge som helst haha!

Svar: Ja bakpotatis är verkligen gott, jag äter det själv alldeles för sällan :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Mirjam Therese

Publicerad 2017-03-22 09:08:52

Vilket spännande recept :D Jag får ta och prova det :)

Svar: Tack så mycket! Hoppas att du tycker om det! :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Kommentera inlägget här

Till bloggens startsida













Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka