Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

Apelsin- och havtornsshot

 
Den här färgstarka shoten är en riktig vitaminbomb, vilket passar perfekt nu i årstidsskiftet när det är lätt att dra på sig en förkylning. Shoten får en rejäl styrka från ingefära, och är perfekt att dricka på morgonen eller när man behöver vakna till under dagen. Den härliga färgen kommer från apelsin och havtorn, som utöver sitt välkända C-vitamininnehåll faktiskt innehåller en mängd andra vitaminer och nyttiga ämnen också. Ingefära å andra sidan är fylld med antioxidanter, och även om det kanske inte botar en förkylning så hjälper det åtminstone till att stärka immunförsvaret. Dessutom är den väldigt god, precis lagom syrlig och riktigt uppfriskande.
 
  
 
Apelsin- och havtornsshot, ca 2-3 stycken
1,5 dl färskpressad apelsinjuice
½ dl tinade havtorn
¾-1 msk riven ingefära
 
Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa tills det är väl blandat. Sila shoten med hjälp av exempelvis en saftsil, och servera den sedan väl kyld.
 

Publicerad 2017-03-03 11:00:59 i Drycker Glutenfritt Vegan

Kommentarer


Kommentera inlägget här

Till bloggens startsida

Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka