Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

Pepparmyntste på färska blad

 
Juli är inte precis högsäsong för varmt te, men den senaste tidens ständiga regnskurar har ändå gjort mig riktigt sugen på en stor kopp te framåt kvällen. Innan jag flyttade hemifrån brukade jag plocka färska pepparmyntsblad till mitt te ute i trädgården under sena sommarkvällar, så när jag besökte mina föräldrar för någon vecka sedan passade jag på att både gräva upp en liten planta och plocka med mig en stor bunt pepparmyntskvistar hem. Just pepparmyntste tycker jag nämligen passar extra bra såhär års, det känns både lätt och fräscht och smakar riktigt somrigt.
  
 
Pepparmyntste
4 dl vatten
10-15 stora pepparmyntsblad
 
Lägg vattnet och myntabladen i en kastrull. Koka upp och låt sedan teet småkoka under lock i ungefär 2-3 minuter. Plocka bort bladen, häll upp i en tekopp och servera.
 

Publicerad 2017-07-04 13:14:27 i Drycker Glutenfritt Vegan

Kommentarer


Kommentera inlägget här

Till bloggens startsida

Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka