Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

Jordgubbsplockning på Vidablick

 
Jordgubbar är ju något av det somrigaste som finns, och förra veckan var det dags för årets jordgubbsplockning. Säsongen verkar ha varit rätt dålig i år och många gårdar har redan stängt, så därför blev jag riktigt glad när jag hittade ett ställe som fortfarande har fullt med bär. Vi åkte ut till Vidablick som ligger strax utanför Hörby, och är en riktigt mysig plats ute på landet. 
 
 
Vi fyllde flera lådor med fina röda bär, som dessutom var helt ekologiska! De hade även ett par andra grönsaker till försäljning, som vi köpte med oss lite av. Om ni vill plocka jordgubbar och bor i närheten kan jag absolut rekommendera ett besök, och själv lär jag helt klart komma tillbaka nästa år.
 
 

Publicerad 2017-07-26 13:48:05 i Restauranger, butiker och tips

Till bloggens startsida

Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka