Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

Värme, vaktlar och växter

 
Precis när jag trodde att våren var på väg blev det minusgrader igen, och nu har det snöat konstant i tre dagar. Det här vore ju det perfekta tillfället att byta februari-Sverige mot någon solig sandstrand, men har man inte möjlighet till det fungerar det också att fly kylan i ett grönskande växthus i någon timme. Här i Lund finns ett stort växthus i Botaniska trädgården som är helt gratis att besöka, så dit gick jag häromdagen.
 
 
Det första man kommer in i är Palmhuset, som känns precis som att kliva in i en regnskog. Tropisk värme och hög luftfuktighet är så mycket bättre än torr vinterluft. Det bästa väntar dock lite längre in, för där bor nämligen dessa ↓ söta!
 
 
Jag hade himla tur med tidpunkten, för vaktlarna hade fått små små ungar som nästan såg helt nykläckta ut. 
 
 
  
 
Har du ett växthus eller liknande i närheten rekommenderar jag verkligen ett besök. Det ger ett perfekt, om än tillfälligt, miljöombyte, och själv lär jag inte vänta alltför länge med ett återbesök. Annars kan du alltid ta en tur till närmaste handelsträdgård, vilket åtminstone ger en välbehövlig dos grönska. 
 
 
 

Publicerad 2017-02-09 14:12:58 i Resor, utflykter och äventyr

Kommentarer


Biggeros

Publicerad 2017-02-12 09:56:59

Det är något visst att gå på handelträdgårdar eller som du botanisk trädgård=) Det är så rofyllt. Kram

Svar: Ja, det är verkligen mysigt :)
Linnéa - The Hungry Gosling


myrtillus.blogg.se

Publicerad 2017-02-14 16:45:11

så underbart att man kan fly undan en liten stund till något växthus :-)

Svar: Ja det är så härligt! :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Kommentera inlägget här

Till bloggens startsida

Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka