Jag heter Linnéa och bor i Lund tillsammans med min sambo. Jag läser arkeologi vid Lunds Universitet, och när jag inte pluggar ägnar jag en hel del tid till att laga mat.

Som studenter har vi inte särskilt stor matbugdet och fokuserar därför främst på billiga recept, alltid vegetatiskt men ofta även veganskt och glutenfritt. Jag tycker om att laga mat från grunden utan snabba kolhydrater och konstiga tillsatser, och trots att vi bara har en liten balkong har jag ett tjugotal krukor fyllda med grönsaker och kryddväxter utanför dörren.

» Stäng information

Misosoppa med broccoli och böngroddar

 
All snö och kyla gör det här till den perfekta tiden för rykande heta soppor, särskilt sådana som går fort att laga så att man snabbt får upp värmen igen efter att ha varit ute. Den här soppan är egentligen en fuskversion av äkta misosoppa, som utöver misopasta även brukar innehålla fiskbuljong eller åtminstone alger när den görs i vegansk tappning. Jag tycker dock att denna varianten blir riktigt god, och dessutom tar den bara några minuter att laga - perfekt lunchmat alltså! Ingefäran ger soppan lite extra hetta, medan de färska grönsakerna ger den krispigt tuggmotstånd. 
 
Nu under vintern kan det vara riktigt svårt att hitta fina grönsaker ibland, men har du ingen broccoli hemma kan du även testa att göra soppan med blomkål, morötter eller någon annan grönsak som går bra att äta rå.
 
 
Misosoppa, 2 portioner
1 liter vatten
2-3 msk misopasta
½-1 msk riven ingefära
½ dl frysta gröna sojabönor
½ broccoli
 
Skär broccolibuketterna i små bitar. Skala bort den yttersta grova delen på broccolistjälken, och strimla därefter resten med hjälp av en kniv eller potatisskalare.
 
Häll vatten, misopasta och ingefära i en stor kastrull. Låt koka upp och rör om tills mison har löst sig. Tillsätt sojabönorna, och låt soppan koka ett par minuter tills bönorna är varma.
 
Fördela soppan i två stora skålar. Toppa med broccoli och färska groddar, och servera direkt.

Publicerad 2017-02-16 11:03:28 i Glutenfritt Middag Soppa Vegan

Kommentarer


Annie - lättlagat vegokäk

Publicerad 2017-02-17 10:55:17

Vilket bra recept! Jag gillar att det är enkelt och veganskt. Snygg bild också!

Svar: Åh tack så mycket, så himla roligt att du gillar det! :)
Linnéa - The Hungry Gosling


MALIN SUNDIN - MOM TO BE

Publicerad 2017-02-19 21:15:32

åh vad gott det såg ut :)

Svar: Tack så mycket! Ja det blev riktigt gott :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Kommentera inlägget här

Till bloggens startsida













Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka