Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

Härliga sommarutflykter

 
Juli bjöd kanske inte på det bästa sommarvädret, men ett par fina dagar här och där var det ändå. Då passade vi på att åka iväg på mysiga utflykter till olika ställen här i närheten, för sommaren gör ju sig faktiskt allra bäst ute på landet. Vi började med en tur till Alnarp för att kika på fina blommor och ha picknick mellan höga träd, och jag hittade ett sånt himla vackert vallmofält precis utanför parken. 
 
 
En dag åkte vi till Borgeby för att ha picknick vid Lödde å. När vi var och tittade på slottet förra året tyckte jag att den ringlande ån såg ut som den perfekta picknickplatsen, så i år packade vi med oss mackor och dukade upp på bryggan vid vattnet. 
 
 
 
En annan dag åkte vi ut till Flyinge Kungsgård för att titta på hästarna och spana efter storkar. Min mamma och jag brukade åka ut dit varje sommar förr, så det ger verkligen semesterkänsla. 
 
 
 
Förra veckan begav vi oss till Gunnesbo 4H-gård för att kika på lite fler djur. Vi hittade bland annat dessa grisar som låg och sov i solskenet, samt en massa söta kaniner inne på gården. 
 
 
Efteråt promenerade vi runt Nöbbelövs mosse som ligger alldeles intill. Vi bor bara ett par kilometer härifrån men innan denna sommaren hade jag aldrig hört talas om mossen, vilket är synd för det var otroligt fint. Små kalvar gick runt på ängen och det var fullt med vildblommor, verkligen en riktig sommaridyll. 
 
 

Publicerad 2017-08-15 15:28:15 i Resor, utflykter och äventyr

Kommentarer


Kommentera inlägget här

Till bloggens startsida













Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka