Jag heter Linnéa och bor i Lund tillsammans med min sambo. Jag läser arkeologi vid Lunds Universitet, och när jag inte pluggar ägnar jag en hel del tid till att laga mat.

Som studenter har vi inte särskilt stor matbugdet och fokuserar därför främst på billiga recept, alltid vegetatiskt men ofta även veganskt och glutenfritt. Jag tycker om att laga mat från grunden utan snabba kolhydrater och konstiga tillsatser, och trots att vi bara har en liten balkong har jag ett tjugotal krukor fyllda med grönsaker och kryddväxter utanför dörren.

» Stäng information

Påskbullar med mandel och gräslök

 
Nu börjar påsken närma sig, och i helgen tänkte vi pynta och påskpyssla lite. Då kommer dessutom lilla Chili hit, hon ska nämligen bo här i två veckor vilket ska bli så mysigt. Det är ju också hög tid att planera årets påskmat, så idag lagade jag dessa goda mandelbullar med gräslök som kommer bli perfekta på påskbuffén. De är faktiskt en variant av saffransbullarna som jag gjorde i julas, men i en mer vårig stil. Jag tror dessutom att de blir perfekta även till midsommar, och då kan jag kanske rent av smaksätta dem med gräslök från balkongen. 
 
 
Påskbullar, ca 15 stycken
100 g mandel
2 dl kokta vita bönor
2 dl finhackad gräslök
1 dl havregryn*
2 msk majsstärkelse
½ gul lök
Svartpeppar
Salt, ca ½ - ¾ tsk
Olja till stekning
 
* Använd glutenfria havregryn om du är glutenintolerant eftersom vanliga havregryn kan innehålla små mängder gluten.
 
Finhacka löken och lägg sedan lök, mandel, havregryn, majsstärkelse, salt och peppar i en matberedare. Mixa tills mandlar och lök är finfördelade. Tillsätt därefter bönorna och gräslöken, och mixa alltihop igen tills du får en ganska jämn smet. Smaka av med salt och peppar.
 
Forma smeten till runda bollar. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek sedan bollarna på medelvärme tills de fått fin färg.
 
 

Publicerad 2017-04-06 18:55:00 i Glutenfritt Högtider Middag Vegan

Kommentarer


Ljuva Julia

Publicerad 2017-04-07 08:25:22

så tjusiga, perfekt för påsk :D

Jag själv påskpyntar inte och har aldrig riktigt gjort det helt ärligt.

Svar: Åh tack så mycket! :) Pynta tycker jag är något av det roligaste, älskar att plocka fram nya småsaker till alla högtider. Men om man inte gillar det är det ju verkligen inget måste :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Biggeros

Publicerad 2017-04-07 09:27:35

Låter som jätte goda påskbullar!! Här du hittat på receptet själv?

Svar: Tack så mycket! Ja precis, det har jag gjort :)
Linnéa - The Hungry Gosling


d

Publicerad 2017-04-07 11:58:11

Härliga bilder :D

Svar: Åh, tack så jättemycket! :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Amanda Jona [SPONTAN]

Publicerad 2017-04-09 08:01:28

Åh, lät ju verkligen supergott!

Svar: Tack så mycket! Ja, de blev riktigt goda :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Mirjam Therese

Publicerad 2017-04-09 09:54:31

Åh så spännande! Jag såg ett mandelbollsrecept för ett tag sen också så är riktigt sugen på att testa! :D

Svar: Du borde verkligen testa, jag tycker att de är jättegoda! :)
Linnéa - The Hungry Gosling


anneliesblomsterochbakverk

Publicerad 2017-04-19 07:55:12

Så gott det låter! Blir lockad att ge mandelbollar ett nytt försök. Tänker att bönorna kanske kan bidra till bättre konsistens än när jag provade sist. Tack för fint bidrag till Månadens Gröna!

Svar: Åh tack så mycket! Ja, jag tycker att mandelbollar blir mycket bättre med bönor i. Hoppas att du gillar dem om du testar! :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Kommentera inlägget här

Till bloggens startsida













Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka