Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

Ute på majsfältet

 
För ett litet tag sedan åkte vi ut till Holländarehusgården i Bjärred, för majskolvarna hade äntligen mognat ute på fälten! Jag älskar att plocka majs och har gjort det under hela min uppväxt, så det är verkligen ett typiskt tecken på att hösten närmar sig för mig. Förra året plockade vi majs utanför Kävlinge men i år var vi sugna på lite större majsfält, det är ju mysigast när man helt kan försvinna in bland plantorna och det känns som att raderna pågår i all oändlighet.
 
 
 
 
Vi fick med oss två stora kassar med gula kolvar hem, så nu är frysen ordentligt fylld och vi borde nog klara oss fram till nästa säsong. En del har dock redan hamnat i den här härliga sensommarsalladen, och snart ska det förhoppningsvis dyka upp ytterligare ett recept. Har ni några planer på att ge er ut på majsfälten i år?
 
 

Publicerad 2016-09-16 09:33:55 i Restauranger, butiker och tips

Kommentarer


Dixi Wonderland

Publicerad 2016-09-18 19:11:46

Jag har alltid velat besöka ett majsfältet! Så coolt :D

Svar: Ja, det är verkligen en härlig upplevelse! :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Ajli Müller

Publicerad 2016-09-18 20:31:30

Det ser så idylliskt ut. Men här finns inga majsfält :)

Svar: Ja, det är det verkligen! :) Åh vad synd :( Bor du långt norrut eller?
Linnéa - The Hungry Gosling


Amanda Jona [SPONTAN]

Publicerad 2016-09-19 05:28:33

Älskar sista bilden!

Svar: Tack så mycket! :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Kommentera inlägget här

Till bloggens startsida

Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka