Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

Höstuppladdning med teer och surkålsjuice

 
Nu inför hösten har jag laddat köksskåpen med lite nytt i hopp om att göra den här årstiden med kyla och sjukdomstider lite hälsosammare (eller kanske i första hand lite lyxigare). Tre nya tesorter som jag varit nyfiken på att testa ett tag har dykt upp i köket, och så fort kvällarna blir kyligare ska jag fylla koppar med fläder, kamomill, kakao och chili.
 
 
D-vitamin är numera standard i höstköket, men både matcha- och gurkmejapulvret är nytt! Nu ska jag mixa mandelmjölk och röra ihop guldmjölk och matchalatte, samt testa alla spännande matcharecept som jag samlat på mig. Är riktigt sugen på att testa något sånt här, det ser så himla gott ut.
 
 
Två stora flaskor med grönsaksjuice har jag också burit hem, en med rödbetor och en med surkål. Jag är särskilt nyfiken på att testa surkålsjuicen, det låter kanske inte jättegott men däremot väldigt intressant. Någon som har testat den? Nu känner jag mig i alla fall redo för fallande löv och mörka höstkvällar, även om jag såklart hoppas att sommaren dröjer sig kvar länge ännu.

Publicerad 2016-09-13 13:42:00 i Restauranger, butiker och tips

Kommentarer


Emelie Karlsson

Publicerad 2016-09-13 19:56:33

Pukka-te som är så gott!

Svar: Åh vad bra, har inte hunnit testa än men det låter ju lovande! :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Kommentera inlägget här

Till bloggens startsida

Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka