Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

Ett besök på äpplegården

 
För någon vecka sedan tog vi en tur ut på landsbygden, för det var nämligen dags för årets äppleplockning! Precis som förra året besökte vi Glorias Äpplegård strax norr om Lund, det är verkligen ett himla mysigt ställe som känns väldigt lantligt trots att det bara ligger några minuter från stan.
 
 
Äppleträden svämmade fullkomligt över av röda frukter, och man märker knappt ens av de andra besökarna när man går runt mellan raderna. Det blev också snabbt tydligt vilken enorm skillnad det är mellan äpplen i butik och de som plockas direkt från träden - dessa saknade helt den där konstiga, nästan klistriga ytan som butiksäpplen ofta har.
 
 
  
Vi fyllde vår korg tills den knappt gick att lyfta längre, och nu har vi äpplen så vi nog ska klara oss fram till jul i alla fall. De senaste dagarna har vi druckit äpplesmoothies till frukost varenda dag och testat en rad andra goda äpplerätter, och troligtvis dyker det upp något gott recept med dessa fina frukter redan nästa vecka. 
 
 

Publicerad 2016-09-23 10:45:39 i Restauranger, butiker och tips

Kommentarer


Kommentera inlägget här

Till bloggens startsida

Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka