Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

En torsdag i Krakow: Kazimierz, drinkar och friterad sushi

 
På torsdagen skulle vi titta på Kazimierz, det judiska området i Krakow, och vi började därför dagen på Cafe Młynek som ligger där. Det har fått bra recensioner så jag hade rätt höga förväntningar, men vi kunde snabbt konstatera att det inte direkt var värt en halvtimmes promenad. Deras veganska frukost bestod av stekt tofu (som visserligen var väldigt god) samt bröd, bönröror och grönsaker. Minus tofun kändes det mer som en stor hemmafrukost än lyxig caféfrukost, helt okej men inte något jag skulle beställa igen.
 
 
 
Efter frukost promenerade vi runt i stadsdelen en stund. Det var himla stor skillnad mot Gamla stan och området öster om det där vi bodde, här var husen mycket mer slitna och förfallna.
 
 
 
Det fanns mängder av synagogor, och vi stannade till vid den allra äldsta som också var ett museum. 
 
 
Därefter bestämde vi att det nog var dags för lunch och begav oss till Nova Krova, ytterligare ett av Krakows veganska burgarställen.
 
 
Det visade sig dock vara det absolut sämsta vi åt under semestern, med undantag av en macka på Warszawas flygplats. Jag beställde deras seitanburgare och min sambo tofuburgaren, och ingen av oss var nöjda med maten. Deras pommes frites var inte heller någon höjdare, utan mjuka med brända rödbetsbitar.
 
 
Efter lunch började det regna, så då gick vi mest runt i olika butiker. Efter att ha fyllt ett par påsar med olika veganprodukter började det dock bli trångt i resväskorna, så istället gick vi tillbaka till Movida Cocktailbar i väntan på att klockan skulle bli sju.
 
 
Då hade vi nämligen bokat bord på Pod Norenami för att äta sushi (tips! se till att boka bord om du vill äta under senare delen av veckan, annars är det svårt att få plats). Vi började med inari till förrätt, vilket är tofupaket fyllda med ris, sesam, morötter och shiitakesvamp. Så himla gott, rekommenderas verkligen.
 
 
Därefter tog jag fuji-yama, vilket är något så märkligt som friterade makirullar. Det hade jag aldrig ens hört talas om innan och var tvungen att testa, vilket var ett mycket bra beslut. De var fantastiskt goda, och en helt perfekt avslutning på semestern.
 
 

Publicerad 2016-09-21 14:01:16 i Resor, utflykter och äventyr Restauranger, butiker och tips

Kommentarer


linah

Publicerad 2016-09-21 19:34:29

gott!!

Svar: Ja, särskilt sushin var riktigt god! :)
Linnéa - The Hungry Gosling


N

Publicerad 2016-09-21 23:42:51

Vad gott :D

Svar: Ja, sushin var helt fantastisk! :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Kommentera inlägget här

Till bloggens startsida

Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka