Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

Att börja hösten vid havet

 
Förra veckan inleddes september, men för att låta sommaren dröja sig kvar lite åkte vi på spontanutflykt till Lomma. Från parkeringen letade vi oss ner mot vattnet, längs en liten grusgång kantad av lågvuxna tallar.
 
 
 
Nere vid havet var sanden varm och strandrosorna blommade fortfarande, vilket fick hösten att ännu kännas månader bort. 
 
 
 
 
Nypon fanns det gott om, och även om de inte riktigt bidrar till juli- och semesterkänslorna lyser de verkligen upp stranden.
 
 
 
Vi slog oss ner bland grästuvorna för en strandpicknick, och konstaterade att det var rätt skönt att badsäsongen över. Nog för att havet är trevligare under högsommaren, men en folktom strand i september känns bra mycket mer lockande än en badort under semestertid.
 
 
Efter ett tag började dock mörka moln att torna upp sig i horisonten, så då samlade vi ihop våra snäckor och lämnade Lomma för den här gången.
 


Publicerad 2016-09-06 13:56:20 i Resor, utflykter och äventyr

Kommentarer


Kommentera inlägget här

Till bloggens startsida

Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka