Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

Semestershopping

 
Jag har varit uppe i Jönköping för att hälsa på mina föräldrar ett par dagar, och då har det inte precis blivit så mycket matlagning. Medan jag rör ihop ett par nya recept och går igenom mängder av bilder från svampplockning och mysiga höstpromenader tänkte jag därför att vi kan titta på vad jag fick med mig för gott hem från Krakow så länge. Det visade sig ju inte bara finnas en rad bra restauranger utan även en hel del hälsokostaffärer och liknande som sålde veganska produkter.
 
 
De flesta saker köpte jag i en butik vid namn Naturalny Sklepik, som låg alldeles intill restaurangen Pod Norenami. Perfekt om man först vill handla med sig lite hem och sedan äta fantastisk sushi alltså. Jag tror att det är den största butiken som säljer veganprodukter i Krakow, och där hittade vi bland annat flera sorters raw choklad samt morots- och sötpotatischips.
 
 
De sålde också en hel del mat och jag kan nog ha köpt något av det konstigaste som turist, nämligen ett kilo ris. Men kostar det hälften så mycket som i Sverige och det finns gott om plats kvar i resväskan får man ju passa på. Vi hittade också en stor påse quinoapuffar, svarta risnudlar och något som jag tror är torkade granatäpplekärnor, alltihop väldigt prisvärt. Överlag var det ganska enkelt att hitta veganska produkter, mycket var nämligen veganmärkt eller hade innehållsförteckningar på engelska eller rent av svenska.
 
 
Vi besökte också ett par andra butiker som jag tyvärr aldrig skrev ner namnen på, men går man från slottet ner mot Kazimierz hittar man ett par stycken. Dessutom sålde de veganska sojakorvar i varenda kvartersbutik vi var inne i, så det verkar aningen lättare att hitta saker än här i Sverige. 
 

Publicerad 2016-10-17 14:50:18 i Restauranger, butiker och tips

Kommentarer


Kommentera inlägget här

Till bloggens startsida

Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka