Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

Höst i Jönköping

 
För precis två veckor sedan åkte vi upp till Jönköping ett par dagar för att hälsa på mina föräldrar, fira min lillasyster som precis fyllt år och gå på mysiga höstpromenader med lilla Chili. I Småland hade hösten hunnit mycket längre och träden lyste i klara färger, medan vi ännu mest hade gröna blad.
 
 
Ute i trädgården satt stora röda vinteräpplen på träden, men sommarens sista björnbär dröjde sig ändå kvar i ett hörn.
 
 
 
 
 
Vi tog med Chili och gick längs mina gamla promenadrundor, och åkte ut i skogen för att plocka svamp (men det tänkte jag visa i ett eget inlägg). 
 
 
 
En dag tog vi en tur till Stadsparken, för att hälsa på lamor och beundra utsikten över Vättern.
 
 
Efter en vecka var det dock dags att bege oss hemåt igen, och jag uppskattar verkligen "värmen" och den fuktigare luften här nere mycket mer nu. Jönköping är fint om hösten, men jag är så glad över den skånska (knappt existerande) vintern.
 
 

Publicerad 2016-10-21 09:32:24 i Allmänt

Kommentarer


Dixi Wonderland

Publicerad 2016-10-21 10:18:00

Fantastiska bilder :D

Svar: Tack så jättemycket! :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Julia

Publicerad 2016-10-27 16:47:12

Så fina bilder :)

Svar: Tack så mycket!
Linnéa - The Hungry Gosling


Kommentera inlägget här

Till bloggens startsida

Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka