Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

Ugnsrostade sötpotatischips

 
Idag är det äntligen fredag! Jag har precis lämnat in en tenta och imorgon fyller min sambo år, så det ser ut att bli en väldigt bra helg. Innan dess tänkte jag dock passa på att tipsa om ett riktigt gott snacks, nämligen dessa sötpotatischips. Chipsen rostas i ugn tillsammans med lite olja, och blir fantastiskt goda och krispiga. De är också riktigt enkla att göra, ett perfekt helgsnacks med andra ord. Ät dem framför en bra film eller till en drink innan maten, vilket som passar lika bra.
 
 
Sötpotatischips
1 sötpotatis
Rapsolja
Salt
 
Skala sötpotatisen och skär den i riktigt tunna skivor, gärna med en mandolin. Jag använde den tunnaste inställningen på min mandolin. Pensla skivorna med lite olja på båda sidor och sprid ut dem på plåtar klädda med bakplåtspapper. Se till att de inte överlappar varandra. Strö över lite salt och sätt sedan in dem i ugnen på 100 grader i ca 30 minuter. Vänd efter ungefär halva tiden. Tiden kan variera lite beroende på hur tjocka skivorna är, så håll koll så att de inte blir brända.. Chipsen är klara när de är torra och har fått en gyllene färg. Låt dem gärna torka någon minut extra på hushållspapper, och servera sedan direkt.

Publicerad 2016-11-04 14:01:01 i Glutenfritt Snacks Tillbehör Vegan

Kommentarer


Svea

Publicerad 2016-11-04 14:28:46

OMG. Springer till ica direkt och köper sötpotatis!!

Svar: Åh vad roligt, hoppas att du gillar dem! :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Kommentera inlägget här

Till bloggens startsida

Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka