Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

Rostad ramslökspesto

 
Jag hade tur och lyckades hitta ytterligare lite ramslök i en butik för någon vecka sedan, vilket betyder att jag äntligen har kunnat göra ramslökspesto! Alla recept som jag har sett använder rå ramslök, men jag tycker att det ger en alldeles för skarp smak. Istället testade jag att rosta bladen ett par minuter i ugnen först, vilket ger en betydligt mildare pesto. Ramslökspeston är jättegod att äta tillsammans med exempelvis pasta, och har du turen att hitta vild ramslök blir det ju nästan helt gratis. Själv har jag hittills bara sett det på ställen där man inte riktigt kan plocka, som i parker eller precis runt husknuten där alla går med sina hundar. Nästa år ska jag dock se till att leta upp en bra plats!
 
Är du på jakt efter fler recept med ramslök? Testa gärna mina ramslöksbiffar med quinoa och kikärtor.
 
 
Rostad ramslökspesto
40-50 små ramslöksblad
1 dl olivolja
½ dl solrosfrön
Salt
 
Sprid ut ramslöken på plåtar klädda med bakplåtspapper och rosta i omgångar på 200 grader i ca 2 minuter. Tiden kan variera lite beroende på bladens storlek, de ska hinna mjukna något men inte torka. 
 
Lägg ramslöksblad, olivolja och solrosfrön i en mixer och mixa alltihop till en slät pesto. Smaka av med lite salt, och servera tillsammans med valfri pasta.
 
 
 

Publicerad 2016-05-16 13:25:36 i Glutenfritt Middag Tillbehör Vegan

Kommentarer


Kommentera inlägget här

Till bloggens startsida

Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka