Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

Pilevads Gelato i Genarp

 
Med knappt två veckor kvar på terminen är det ganska mycket att göra, men i helgen tog jag en paus från allt och istället åkte vi ut till Genarp, ett litet samhälle utanför Malmö. Där ligger nämligen Pilevads Gelato som säljer vegansk glass!
 
Jag beställde rabarber- och chokladbollsglass, mycket gott! Tror att den förstnämnda är en sorbet och den senare chashewbaserad, men är inte helt säker. De har även vegansk mjukglass, vilket jag har planer på att testa nästa gång.
 
 
Bakom butiken har de en liten trädgård med syrenbuskar där man kan sedan kan sitta och äta sin glass i solskenet. Kan helt klart rekommendera ett stopp om ni skulle ha vägarna förbi i sommar.

Publicerad 2016-05-25 15:10:00 i Restauranger, butiker och tips

Kommentarer


rememberthiis.blogg.se

Publicerad 2016-05-25 15:21:37

Gott med glass :)

Svar: Ja, så himla gott i den här värmen :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Emma -Merakibeauty.se

Publicerad 2016-05-25 16:06:11

åh mummss :)

Svar: Ja det var jättegott :)
Linnéa - The Hungry Gosling


ISA

Publicerad 2016-05-25 18:23:29

men åh vad det finns små gömmor då! kan tänka mig att det var ett mysigt (och gott!!) ställe <3

Svar: Ja, det är så kul att hitta sådana här mysiga ställen ute på landet :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Kommentera inlägget här

Till bloggens startsida

Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka