Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

Lite nytt i köket

 
Förra veckan fyllde jag ju år, och då fick jag flera stycken matrelaterade presenter. Jag är nu ägare av bland annat en jättefin gjutjärnsgryta, vilket jag är så himla glad över! Balkongen fick också påfyllning i form av färska örter, helt perfekt eftersom flera har dött under vintern.
 
 
Jag fick en flaska tryffelolja som luktar så fantastiskt gott. Skulle nästan kunna stå och lukta på den här hela dagen och hade helst velat ha den i precis all mat. Tryffel är ju inte riktigt något jag köper i vanliga fall, men nu måste jag nog försöka mig på något recept.
 
 
Denna fina mandolin har redan kommit till användning när jag gjorde zucchinichips, och jag kan verkligen rekommendera den. Så smidig att använda och skär jämna fina skivor, kommer helt klart bli en favorit i köket!
 
 
Jag fick också lite ätbara saker, som godis och en enorm påse nötter! Mina föräldrar har både hassel och valnötsträd i trädgården, vilket jag tycker är himla bra. Nötter är ju jättegott, men att betala 30-40 kronor för en liten påse hasselnötter känns inte helt rimligt. Nu kan jag dock äta massor med gott samvete, helt perfekt.

Publicerad 2016-05-18 13:57:42 i Allmänt

Kommentarer


Kommentera inlägget här

Till bloggens startsida

Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka