Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

Krispiga zucchinichips

 
Nu när zucchinisäsongen verkar vara här och dessa goda grönsaker äntligen säljs för ett överkomligt pris tycker jag att det är dags för ett nytt zucchinirecept! Jag har testat att göra chips av en hel rad olika grönsaker vid det här laget, men dessa är helt klart en ny favorit. Zucchinichips är både krispiga, lättlagade och fantastiskt goda, och eftersom de får en tydlig smak av rostad zucchini behövs det knappt några kryddor alls. Den enda nackdelen är att det tar en stund innan de är färdiga, men å andra sidan är de helt klart värda vändetiden. De funkar perfekt som ett gott tilltugg till en drink eller en film, eller varför inte ta med ett par ut till en härlig picknick i solen?
 
 
Zucchinichips
½-1 zucchini
Oliv- eller rapsolja
Havssalt
 
Skär zucchinin i tunna skivor, gärna med en mandolin. Jag använde näst tunnaste inställningen på min mandolin (två av fyra). Pensla zucchiniskivorna med olja på båda sidor och sprid ut på två plåtar klädda med bakplåtspapper. Se till att de inte överlappar varandra. Strö över lite salt och sätt sedan in dem i ugnen på 100 grader i ca 1,5-2 timmar. Tiden varierar lite beroende på hur tjocka skivorna är. Byt plats på plåtarna med jämna mellanrum och håll koll så att chipsen inte blir brända.
 
Zucchinichipsen är klara när de är gyllenbruna och krispiga. De är absolut godast att äta nygjorda, men låt dem gärna torka någon minut extra på hushållspapper innan servering. 
 
 

Publicerad 2016-05-11 18:16:16 i Glutenfritt Snacks Tillbehör Vegan

Kommentarer


Kommentera inlägget här

Till bloggens startsida

Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka