Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

Gula fält och pajrecept

 
Sommaren verkar ju ha tagit en paus, men igår trotsade vi regnmolnen och gav oss ut på landet en stund. Nu blommar nämligen rapsen och hela Skåne täcks av gula fält, vilket kan vara något av det finaste på hela året. Mycket bättre utsikt än så här kan man knappast få under en lördagspromenad.
 
 
Tänkte även tipsa om att Blogg.se skrivit en artikel där bland annat min veganska tacopaj med solrosfärs är med, så himla roligt! Två av de andra pajerna är också veganska, jättekul att djurvänlig mat får allt mer uppmärksamhet.

Publicerad 2016-05-15 12:06:00 i Allmänt

Kommentarer


Lili

Publicerad 2016-05-15 18:19:56

Så himla fint. <3

Svar: Ja, rapsfälten är verkligen vackra :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Kommentera inlägget här

Till bloggens startsida

Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka