Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

En söndag med slottsbesök

 
I söndags var det alldeles för fint väder för att sitta inomhus, så vi packade picknickkorgen och åkte ut till Alnarp.
 
 
Vi var inte riktigt ensamma om den idén, men så fort vi kom en bit bort från slottet var det nästan helt folktomt. Det är ju ändå där man vill gå, bland alla fina vårblommorna.
 
 
Efter att ha vandrat genom ett helt hav av ramslök (som jag var lite ledsen över att inte få ta med hem) var det dags för fikapaus! Ur picknickkorgen packade vi upp tunnbrödsrullar med kikärtor och färska örter samt fläderdricka.
 
 
 
Sedan bytte vi en gräsmatta mot en annan, för då var det nämligen dags att grilla! Det blev marinerade sojafiléer och en något förenklad variant av denna potatissallad, himla gott och perfekt avslutning på veckan.
 

Publicerad 2016-05-13 14:55:00 i Resor, utflykter och äventyr

Kommentarer


jcp.blogg.se

Publicerad 2016-05-13 20:20:14

Häligt ni ser ut att ha haft det!

Svar: Ja, det var jättetrevligt :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Joré Dirgélaité

Publicerad 2016-05-14 11:12:09

men åh så härligt!! att äta ute är något av det bästa med sommaren.

Svar: Ja verkligen, allt blir mycket godare utomhus :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Kommentera inlägget här

Till bloggens startsida

Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka