Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

Guacamole

 
Jag fullkomligt älskar avokado, det är verkligen en sådan sak jag skulle kunna äta varje dag utan att tröttna. Därför är det kanske inte så konstigt att min favoritsås är just guacamole. Guacamole associeras kanske främst till tacos, men det passar faktiskt alldeles utmärkt till en hel rad andra rätter också. Vi brukar bland annat äta det till falafel eller hamburgare, eller bara som en god dipp tillsammans med ett par nachochips.
 
Knepet med en bra guacamole är att använda riktigt mogna avokadoer. De får inte vara det minsta hårda utan ska gå lätt att mosa till en krämig röra, annars riskerar du att få en ganska klumpig guacamole.
 
Testa gärna att servera guacamolen tillsammans med min falafel, försommartacos med rabarber eller tacopaj med solrosfärs!
 
 
Guacamole
3 avokadoer
4-5 körsbärstomater
1 vitlöksklyfta
½-1 röd chili
½ liten citron
Salt
 
Dela varje avokado på mitten och ta bort skal och kärna. Mosa fruktköttet fint med en gaffel och lägg i en skål.
 
Kärna ur och finhacka chilin, pressa vitlöksklyftan och skär tomaterna i småbitar. Pressa saften ur citronen. Blanda ner alltihop tillsammans med avokadomoset och smaka sedan av med lite salt.
 

Publicerad 2016-05-27 15:05:04 i GlutenfrittTillbehörVegan

Till bloggens startsida

Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka