Jag heter Linnéa och bor i Lund tillsammans med min sambo. Jag läser arkeologi vid Lunds Universitet, och när jag inte pluggar ägnar jag en hel del tid till att laga mat.

Som studenter har vi inte särskilt stor matbugdet och fokuserar därför främst på billiga recept, alltid vegetatiskt men ofta även veganskt och glutenfritt. Jag tycker om att laga mat från grunden utan snabba kolhydrater och konstiga tillsatser, och trots att vi bara har en liten balkong har jag ett tjugotal krukor fyllda med grönsaker och kryddväxter utanför dörren.

» Stäng information

Deviled avocado

 
Deviled eggs är ett snyggt och populärt inslag på påskbuffén, men eftersom jag numera undviker att äta ägg har jag testat en vegansk variant. Istället för ägg är de baserade på avocado och kikärter, och ärligt talat tycker jag att avocadoägg är bra mycket godare än vad ett riktigt ägg är. Min kikärtsröra är ganska traditionellt smaksatt med senap och en skvätt vinäger, men kryddningen går ju att variera på hur många sätt som helst. Förbered gärna röran någon dag innan så behöver du bara skära upp avocado och klicka ut den när påskafton väl är här, och slipper stå i köket och laga mat hela dagen.
 
Är du på jakt efter fler påskrecept? Testa gärna senapssill, löksill och hemgjorda crostini med skagenröra.
 
 
Deviled avocado, ca 12-20 stycken
6-10 avocado
1,5 dl torkade kikärtor eller 1 paket kokta
6-7 msk vatten
1,5 tsk dijonsenap
1,5 tsk äpplecidervinäger
0,5 tsk gurkmeja
Svartpeppar
Salt
Paprikapulver
Eventuellt chilipulver och kala manak (svart salt)
 
Lägg kikärtorna i blöt över natten om du inte använder färdigkokta bönor. Skölj av dem och koka dem sedan mjuka.
 
Lägg kikärtorna i en matberedare tillsammans med senap, vinäger och gurkmeja och mixa till en jämn massa. Tillsätt därefter vatten, lite i taget, och mixa tills du får en slät röra med krämig konsistens. Smaka av med salt, svartpeppar och eventuellt mer vinäger eller senap. Om du vill kan du också smaksätta röran med lite chilipulver eller kala manak.
 
Dela varje avocado på mitten och ta försiktigt ut kärnan. Fyll hålen med en rejäl klick kikärtsröra och toppa alltihop med lite paprikapulver.
 

Publicerad 2016-03-21 17:10:39 i Glutenfritt Högtider Mellanmål Tillbehör Vegan

Kommentarer


Cassandra Haraldsson

Publicerad 2016-03-21 18:16:35

Mums!

Svar: Vad kul att du gillar det! Det var jättegott :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Clara

Publicerad 2016-03-26 12:32:21

Åh, vad smart! Har aldrig saknat ägg som vegan men detta ser otroligt gott ut!

Svar: Vad roligt att du gillar det! De var supergoda :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Kommentera inlägget här

Till bloggens startsida













Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka