Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

Deviled avocado

 
Deviled eggs är ett snyggt och populärt inslag på påskbuffén, men eftersom jag numera undviker att äta ägg har jag testat en vegansk variant. Istället för ägg är de baserade på avocado och kikärter, och ärligt talat tycker jag att avocadoägg är bra mycket godare än vad ett riktigt ägg är. Min kikärtsröra är ganska traditionellt smaksatt med senap och en skvätt vinäger, men kryddningen går ju att variera på hur många sätt som helst. Förbered gärna röran någon dag innan så behöver du bara skära upp avocado och klicka ut den när påskafton väl är här, och slipper stå i köket och laga mat hela dagen.
 
Är du på jakt efter fler påskrecept? Testa gärna senapssill, löksill och hemgjorda crostini med skagenröra.
 
 
Deviled avocado, ca 12-20 stycken
6-10 avocado
1,5 dl torkade kikärtor eller 1 paket kokta
6-7 msk vatten
1,5 tsk dijonsenap
1,5 tsk äpplecidervinäger
0,5 tsk gurkmeja
Svartpeppar
Salt
Paprikapulver
Eventuellt chilipulver och kala manak (svart salt)
 
Lägg kikärtorna i blöt över natten om du inte använder färdigkokta bönor. Skölj av dem och koka dem sedan mjuka.
 
Lägg kikärtorna i en matberedare tillsammans med senap, vinäger och gurkmeja och mixa till en jämn massa. Tillsätt därefter vatten, lite i taget, och mixa tills du får en slät röra med krämig konsistens. Smaka av med salt, svartpeppar och eventuellt mer vinäger eller senap. Om du vill kan du också smaksätta röran med lite chilipulver eller kala manak.
 
Dela varje avocado på mitten och ta försiktigt ut kärnan. Fyll hålen med en rejäl klick kikärtsröra och toppa alltihop med lite paprikapulver.
 

Publicerad 2016-03-21 17:10:39 i Glutenfritt Högtider Mellanmål Tillbehör Vegan

Kommentarer


Cassandra Haraldsson

Publicerad 2016-03-21 18:16:35

Mums!

Svar: Vad kul att du gillar det! Det var jättegott :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Clara

Publicerad 2016-03-26 12:32:21

Åh, vad smart! Har aldrig saknat ägg som vegan men detta ser otroligt gott ut!

Svar: Vad roligt att du gillar det! De var supergoda :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Kommentera inlägget här

Till bloggens startsida













Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka