Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

Somrig tacosalsa

 
 
Under sommaren är jag sällan sugen på något varmt mitt på dagen, och det är inte så lockande att stå i köket när det är 25 grader varmt ute. Då passar det allra bäst med kalla, lättlagade rätter, vilket är precis vad denna tacosalsa är. Chili och lime ger salsan massor av smak (se bara till att välja en riktigt stark chili!), medan de färska grönsakerna gör den till en krispig och fräsch sommarrätt. Använder du färdigkokade bönor tar den bara ett par minuter att slänga ihop, helt perfekt när man hellre vill vara ute i solen. Den går dessutom alldeles utmärkt att göra i förväg, och fungerar också bra som en kryddig picknicksallad.
 
 
Tacosalsa, ca 2-3 portioner
1,5 dl torkade svarta bönor eller 1 paket kokta
3 salladslökar
1 röd paprika
1 röd chili
1 lime
 
Lägg bönorna i blöt över natten om du inte använder färdigkokta bönor. Skölj av dem och koka dem sedan mjuka.
 
Skiva salladslökarna tunt, skär paprikan i småbitar och finhacka chilin. Riv skalet från limefrukten och pressa sedan ur saften. Blanda alltihop i en skål, rör ner bönorna och smaka eventuellt av med lite salt.
 
Servera tacosalsan i små tortillabröd eller tacoskal, gärna tillsammans med guacamole.
 
 
 

Publicerad 2016-06-09 12:39:31 i Glutenfritt Middag Vegan

Kommentarer


Matilda Berlin

Publicerad 2016-06-09 15:42:57

Guu så gott det såg ut! Jag ska faktiskt äta tacos ikväll så funderar på om jag inte ska ta och testa det här då =)

Svar: Tack så mycket! Hoppas att du gillar det :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Kommentera inlägget här

Till bloggens startsida













Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka