Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

Felix vegetariska färdigmat

 
För omkring två veckor sedan delade Felix ut sina nya vegetariska rätter via appen Klipster, och det passade jag såklart på att prova. I vanliga fall brukar jag vara väldigt skeptisk mot färdigrätter, men dessa har ju faktiskt fått rätt bra omdömen.
 
Jag valde deras veganska Cococut Bean Curry, och överlag är jag ganska nöjd med den. Smaken var helt klart godkänd för denna sortens mat och den var till och med lite stark, även om den också var ganska vattnig. Rätten innehåller dock kanel vilket jag inte alls tycker passar i mat (särskilt inte tillsammans med såsig bulgur som gör att det påminner om risgrynsgröt), men gillar man kanel är det ju inte direkt ett minus. Däremot tycker jag att portionsstorleken var alldeles för liten. Jag blev visserligen mätt, men var hungrig igen efter sådär 1,5-2 timmar. 
 
Det är verkligen jättebra att det finns vegansk färdigmat, även om denna inte riktigt känns värd pengarna när jag blev hungrig så snabbt igen. Jag kommer nog inte köpa den planerat, men det är ju perfekt om man skulle ha glömt lunchen eller så och jag kan absolut tänka mig att äta den igen.
 
 

Publicerad 2016-06-13 15:32:00 i Restauranger, butiker och tips

Kommentarer


Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!ru

Publicerad 2016-06-15 13:51:23

fina bilder

Svar: Tack så mycket! :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Kommentera inlägget här

Till bloggens startsida

Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka