Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

Ett paket från Seitanfoods

 
Förra veckan fick vårt kylskåp en rejäl påfyllning, för då hämtade jag nämligen ut ett enormt paket från Seitanfoods. Det var så himla länge sedan jag beställde något sist, så nu var det helt klart dags. Vi fick bland annat hem ett orimligt antal veganska korvar (alla är inte ens med på bild), men det är ju så himla bra att ha hemma eftersom jag älskar plockmat. Tänker att vi ska äta många sådana här måltider framöver.
 
 
 
Lite påläggskorvar blev det också, perfekt till lyxiga helgfrukostar.

 
Violifes rökta ost, som är en av de bästa veganostar jag testat hittills, samt Spacebars. Alltid Spacebars, så himla goda.
 
 
Lite annat än korv blev det såklart också, bland annat två olika sorters tempeh. Jag har lagat tempeh själv en gång tidigare, men då var det sån där naturell som man köper i asiatiska affärer och det blev så himla äckligt. Efter att vi åt på Mögel blev jag dock sugen på att testa igen, det handlar ju bara om att lära sig tillaga det på rätt sätt. Tänkte dock börja med dessa som känns lite enklare.
 
 
Ett par burgare, pepparstekar (som faktiskt är ganska starka!) samt gratis gyros. Älskar att man alltid får någon överraskning med i paketet, och jag har dessutom varit sugen på att prova dessa.
 
 
Slutligen köpte vi också två paket Mac and Cheese. Jag är egentligen ganska skeptisk till dessa, men jag har aldrig ätit Mac and Cheese alls innan, så det känns helt klart som en rolig sak att testa.

Publicerad 2016-06-20 12:56:56 i Restauranger, butiker och tips

Kommentarer


Kommentera inlägget här

Till bloggens startsida

Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka