Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

Cashewkräm med citron och gräslök

 
Juni har gått så himla fort hittills, och på fredag är det redan midsommar! Jag håller på för fullt med att fixa och planera all mat, och i år blir det bland annat denna cashewkräm som hamnar på midsommarbordet. Tillsammans med citronsaft och gräslök blir nötterna en god röra som passar jättebra till nykokt färskpotatis, men också kan ätas på exempelvis ett kex eller en macka. Röran tar dessutom bara några minuter att göra, så man hinner till och med göra den på midsommarafton om det inte finns tid innan.
 
Behöver du fler tips på midsommarmat? Testa gärna vegansk senapssill, nypotatissallad med rädisor eller hembakta crostinis med skagenröra. Fler förslag kan du hitta i min nya kategori för högtidsmat.
 
 
Cashewkräm med citron och gräslök
3 dl cashewnötter
2 msk vatten + extra till blötläggning
2 msk citronsaft
1 dl finhackad gräslök
Salt
 
Lägg nötterna i blöt över natten. Skölj sedan av dem och lägg dem i en mixer tillsammans med vatten och citronsaft. Mixa tills du får en ganska slät kräm. Rör därefter ner gräslök och smaka av med lite salt.
 

Publicerad 2016-06-22 15:13:32 i Glutenfritt Högtider Tillbehör Vegan

Kommentarer


Pia

Publicerad 2016-06-22 15:55:50

Mums vad det lät gott! :)

Svar: Ja, det var verkligen jättegott! :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Kommentera inlägget här

Till bloggens startsida

Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka