Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

Vegansk pubmat i Malmö

 
Igår mötte jag upp min sambo i Malmö efter att han slutat jobba, för vi skulle nämligen ut och äta middag.  Jag hade sett att The Bishops Arms på Gustav Adolfs Torg serverar vegansk fish and chips, och eftersom vi precis fått hem två värdekuponger från deras medlemsklubb (tips! gå med i den, vi fick 150 kr var utan att ens ha varit där innan) kändes det som ett utmärkt tillfälle att testa.
 
Rätten består av friterad tofu, pommes frites, strimlade rotfrukter och någon form av sås med senapssmak. Tofun i sig smakar inte så mycket då den inte verkar vara kryddad, men tillsammans med såsen och lite pressad citron blev det ändå väldigt gott. Brittisk pubmat är väl inte heller känd för att vara en fantastisk smakupplevelse utan mer för stämningen, och det är helt klart en väldigt trevlig restaurang. Maten var dessutom betydligt snyggare än den vegetariska fish and chips jag åt när vi var i London, och även om jag tycker att 165 kr är ganska dyrt kan jag absolut tänka mig att äta det igen.

Publicerad 2016-07-01 14:27:16 i Restauranger, butiker och tips

Kommentarer


a n n i k a

Publicerad 2016-07-01 18:07:00

Gott!

Svar: Ja verkligen :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Ajli Müller

Publicerad 2016-07-02 17:40:56

det var himla snygg mat!! tofu gillar jag inte så mycket, men awesome med veganskt :)

Svar: Ja, det såg riktigt fint ut! Ja verkligen, jag blev jätteförvånad när jag såg att de faktiskt hade något veganskt på menyn :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Emilie

Publicerad 2016-07-02 18:39:59

Det ser jättegott ut! Har aldrig smakat tofu, vad är det och vad smakar det? :)

Svar: Tofu är gjort på sojabönor. I sig själv smakar det inte så mycket, men om man till exempel marinerar det blir det jättegott :)
Linnéa - The Hungry Gosling


♀ Sara Ben's ♀

Publicerad 2016-07-02 19:19:23

Åh!:o vegansk fish and chips lät spännande!:o Nice med deras medlemserbjudande ^^

Svar: Ja verkligen, perfekt tillfälle att testa lite dyrare mat :)
Linnéa - The Hungry Gosling


FrökenTV, bloggen om tv och film

Publicerad 2016-07-04 17:37:19

vad gott

Svar: Ja verkligen :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Dixi Wonderland - Toppbloggare hos Vione

Publicerad 2016-07-05 15:39:16

Detta såg riktigt gott ut :D

Svar: Ja, det var väldigt gott :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Kommentera inlägget här

Till bloggens startsida

Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka