Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

Svamp, stenbrott och skogspromenad

 
Den senaste veckan har det verkligen varit semester, för nu är min sambo ledig och mina föräldrar har varit här nere ett par dagar. Matlagning har det inte blivit mycket av, men desto fler utflykter och mysiga restaurangbesök. Nu är vi dock hundvakt ett tag så då lär det bli lite mer hemmafix, men först tänkte jag visa när vi tog en tur runt Dalby förra veckan.
 
 
Vi började med en promenad genom bokskogen, som vi ju besökte redan i höstas. Denna gången stötte vi på sådana här stora snäckor i skogen, visste knappt att det fanns i Sverige. 
 
 
 
Sen begav vi oss vidare till Dalby stenbrott, som är ett väldigt populärt badställe nu på sommaren. Så värst badvänligt tycker jag kanske inte att det är, men däremot är det ju himla fint och en alldeles utmärkt plats att ha picknick.
 
 
Med denna utsikten ↑ slog vi oss ner i gräset och plockade fram dagens matsäck, närmare bestämt tunnbrödsrullar med avokado.
 
 
 
Efter att mackorna var uppätna åkte vi vidare mot dagens sista stopp, nämligen Hällestads Gårdsbutik som säljer egenodlad svamp.
 
 
Vi köpte en stor påse skogschampinjoner och passade på att testa ett par lite mer ovanliga svampsorter. De små svamparna var riktigt goda, kanske till och med de godaste svampar jag ätit. Dessutom var de inte alls särskilt dyra (champinjonerna var rent av billigare än i vanliga butiker), så jag kan verkligen rekommendera ett besök om ni har vägarna förbi.
 

Publicerad 2016-07-21 15:23:03 i Resor, utflykter och äventyr Restauranger, butiker och tips

Kommentarer


Cornelia

Publicerad 2016-07-24 09:27:29

Vilken supermysig utflykt, fin utsikt också!

Svar: Ja det var verkligen trevligt :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Kommentera inlägget här

Till bloggens startsida

Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka