Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

Somrig smoothie bowl med hallon

 
Efter att jag plockade hallon för ett litet tag sedan blev jag riktigt sugen på att mixa ihop en hallonsmoothie, det är ju trots allt en av de godaste och enklaste smoothievarianter som finns. Den här gången gjorde jag en lite tjockare, riktigt krämig variant som passar bra att servera i en skål toppad med goda saker. Smoothien är härligt svalkande och uppfriskande, något som verkligen behövs nu när det är så varmt ute, och passar perfekt att äta till frukost eller mellanmål. 
 
Om du föredrar att dricka din smoothie går det såklart bra att spä ut den, exempelvis med lite växtmjölk, och servera i glas istället.
 
 
Somrig smoothie bowl med hallon
2 dl frysta hallon
1 stor banan
1 dl kokosmjölk
 
Toppingförslag
Färska hallon
Kokosflingor
 
Lägg hallon, banan och kokosmjölk i en mixer och mixa tills du har en slät kräm. Häll över smoothien i en skål och toppa med kokosflingor, ett par färska hallon eller något annat gott.

Publicerad 2016-07-25 16:56:26 i Frukost Glutenfritt Mellanmål Vegan

Kommentarer


iza svenningsson

Publicerad 2016-07-25 17:30:05

Så gott! :-)

Svar: Ja jättegott! :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Ajli Müller

Publicerad 2016-07-25 20:50:06

jag drack hallon + blåbär i min smoothie idag :D Lovely!

Svar: Det låter riktigt gott :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Ajli Müller

Publicerad 2016-07-26 16:03:58

Är du vegan? :)

Svar: Japp, eller jag äter bara veganskt i alla fall :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Kommentera inlägget här

Till bloggens startsida

Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka