Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

Majsbiffar med gräslök

 
Majsbiffar är den perfekta sommarmaten, både goda och riktigt lättlagade. Dessa tar bara ett par minuter att göra och är nästan omöjliga att misslyckas med, helt perfekt till en snabb lunch eller middag efter en dag utomhus. De håller ihop väldigt bra vid stekning och är faktiskt de första biffar jag har fått till en bra yta på i min gjutjärnsstekpanna, vilket visar just hur enkla de är att laga. Biffarna är smaksatta med gräslök, vilket passar riktigt bra tillsammans med majs och ger dem en härligt somrig smak. Servera gärna tillsammans med en god bönsallad.
 
 
Majsbiffar med gräslök, ca 4-6 stycken
5 dl färska eller tinade frysta majskorn
0,75 dl majsmjöl
1 schalottenlök
1 dl finhackad gräslök
Svartpeppar
Salt
 
Mixa majskornen grovt med exempelvis en stavmixer, men lämna lite hela korn kvar. Finhacka shalottenlöken. Blanda därefter samman majskorn, lök, majsmjöl och gräslök till en smet och smaka av med salt och peppar.
 
Hetta upp en skvätt olja i en stekpanna. Forma smeten till biffar och stek tills de fått färg på båda sidor.
 

Publicerad 2016-07-08 13:49:34 i Glutenfritt Middag Vegan

Kommentarer


Emilie

Publicerad 2016-07-08 21:53:39

Det ser verkligen jättegott ut!!

Svar: Tack så mycket! Det var verkligen gott :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Lovisa Hellström

Publicerad 2016-07-08 22:20:08

omg älskar majsbiffar! blir så *härligt* med den sötman i maten tycker jag. jag brukar kompensera sötman med lite chili, så ska bli spännade att testa din örtvariant istället!

Svar: Åh chili låter riktigt gott att ha i, det måste jag testa! Hoppas att du gillar gräslöksvarianten också :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Jennilie Isaksson

Publicerad 2016-07-10 23:44:06

De ser goda ut! Jag äter dock inte lök så jag skulle skippa gräslöken och addera något annat istället. :)
Svar; Visst är kopparna fina, helt klart värda en femma styck!

Svar: Tack så mycket! De blir säkert goda även med annan smaksättning :)
Linnéa - The Hungry Gosling


♀ Sara Ben's ♀

Publicerad 2016-07-12 15:22:52

Glutenfritt e nice!:D Jag har tyvärr misstänkt IBS så rekommendationen är att jag inte äter lök så kan inte följa receptet, men aaao. Verkade iaf väldigt gott. Skulle gärna vilja äta haha xD

Svar: Tack så mycket! Det borde gå bra att strunta i löken och smaksätta med något annat om du skulle vilja testa :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Kommentera inlägget här

Till bloggens startsida













Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka