Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

Jordgubbsfält, rödbetor och Lödde å

 
Förra veckan var det dags för ett nytt gårdsbesök, nämligen på Holländarehusgården i Bjärred. På vägen dit gjorde vi dock ett stopp i Borgeby för att titta på slottet och den fantastiska utsikten över Lödde å. Såhär vill jag bo någon gång i framtiden, alldeles intill ett vattendrag som slingrar sig fram längs gröna ängar.
 
 
 
När vi en stund senare kom fram till gården började vi med att dra upp en bunt rödbetor och leta Västeråsgurkor  från deras självplockning.
 
 
Därefter gav vi oss ut i jordgubbsfältet och fick ihop ett par liter bär innan det blev alldeles för varmt mitt ute på åkern. Nu har vi ätit mängder av jordgubbar i olika former ett par dagar, och jag har fått till ett par goda recept som kommer dyka upp här så småningom.
 

Publicerad 2016-07-27 15:25:23 i Resor, utflykter och äventyr Restauranger, butiker och tips

Kommentarer


Pia

Publicerad 2016-07-27 15:49:17

Vilka underbara bilder! :)

Svar: Tack så mycket! :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Lissen

Publicerad 2016-07-28 16:04:56

Härligt med utflykter och samtidigt få med sig så mycket gott hem

Svar: Ja, det är helt klart den bästa sortens utflykter :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Kommentera inlägget här

Till bloggens startsida

Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka