Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

Hallonplockning i Höjebromölla

 
Igår trotsade vi regnet och åkte ut till Höjebromöllas bärodling i utkanten av Lund, för det var allra sista dagen att plocka hallon och då kan man ju inte låta lite vatten stoppa en. 
 
 
Vi dök direkt in bland buskarna och fyllde våra lådor med färska, söta hallon. Jag tycker självplockning är en så himla bra grej, det är så mysigt att gå runt bland buskarna och plocka. Dessutom kan man vara säker på att få bra kvalité, det finns ju ingen risk att hitta ruttna, mögliga bär längre ner i asken när man själv väljer ut varenda ett. 
 
 
Två fulla askar kom vi hem med, och nu ska vi äta hallon i flera dagar framöver. Så gott och somrigt att ta fram till frukost och eftermiddagsfikat.
 
 

Publicerad 2016-07-11 13:12:00 i Restauranger, butiker och tips

Kommentarer


Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!

Publicerad 2016-07-11 16:46:52

plockade med hallon i går så gott!

Svar: Vad roligt :) Ja det är verkligen gott!
Linnéa - The Hungry Gosling


Sarah

Publicerad 2016-07-12 14:19:28

åh mycket hallon =)

Svar: Ja verkligen :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Lovisa

Publicerad 2016-07-12 16:16:04

Åh! Självplockning är en av de bästa sakerna med sommar!

Svar: Ja visst är det, så mysigt! :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Kommentera inlägget här

Till bloggens startsida

Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka