Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

En djungel på balkongen

 
Vår balkong har förvandlats till en mindre djungel och man ser knappt ut längre, men det tycker jag bara är mysigt. Det känns nästan lite som ha trädgård när man sitter där ute omgiven av allt grönt. Till min stora lycka har vi fullt av sockerärter i år, förra sommaren hann de nämligen knappt upp ur jorden innan de vissnade igen. Men i år finns det redan massor att äta, och de är ju så himla goda!
 
 
Jag fick en jordgubbsplanta i födelsedagspresent och denna veckan skördade vi den första jordgubben. Eller ja, den allra första var klar redan för några veckor sedan men den försvann mystiskt precis när den mognat. Men nu har vi äntligen fått smaka.
 
 
Dessa små hittade jag i helgen, och nu börjar det dyka upp fler och fler minitomater. Jag ser så mycket fram emot att få smaka dessa, solvarma nyskördade tomater är ju så mycket godare än köpta.
 
 
Ingenting slår ju dock våra chiliplantors nästan löjliga tillväxt. Det är bara tre plantor, men sammanlagt finns det närmare femtio små chilifrukter. Ska det verkligen vara så många? Jag tänkte ju att det kanske skulle bli ett tiotal eller så, nu vet jag knappt vad jag ska göra med alla. Hoppas bara att de mognar och blir riktigt fina och starka allihop.
 

Publicerad 2016-07-06 14:34:35 i Växter och odling

Kommentarer


Lovisa

Publicerad 2016-07-07 12:58:54

Åh det där är såå mysigt! Nästa vår/sommar ska det bli en riktig djungel på balkongen <3 Massor med sockerärtor!

Svar: Ja det är verkligen himla mysigt! :)
Linnéa - The Hungry Gosling


johanna

Publicerad 2016-07-10 10:07:42

så mycket härligt du odlar! Det får bli chili till nästa år för min del (och hoppas på att de växer lika bra som dina ;))

Svar: Ja det är verkligen fantastiskt med så mycket fint på balkongen :) Vad roligt! Chili verkar ju rätt lättodlat så det går säkert bra :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Kommentera inlägget här

Till bloggens startsida

Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka