Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

Fröknäcke med pumpa-, sesam- och hampafrön

 
I torsdags bakade jag det här goda fröknäcket, vilket är en lite roligare variant av mitt vanliga recept. Pumpafröna och de svarta sesamfröna ger kexen mer färg och gör dem till ett roligare inslag på matbordet, men de är precis lika enkla att göra som innan. Fröknäcket passar utmärkt både till frukost, mellanmål, som tillbehör till en soppa eller kanske en ostbricka. Toppa kexen med exempelvis hummus eller pepparost, eller är dem bara som de är.
 
Fröknäcke med pumpa-, sesam och hampafrön
3 dl majsmjöl
0,5 dl pumpafrön
0,5 dl svarta sesamfrön
0,5 dl hampafrön
1 tsk salt
0,5 dl rapsolja
2,5 dl vatten
 
Blanda alla torra ingredienser i en skål och rör därefter ner rapsoljan. Koka upp vattnet och blanda sedan ner det med resten av ingredienserna. 
 
Bred ut smeten i ett tunt lager på två bakplåtsklädda plåtar. Baka dem på 150 grader i ca 1-2 timmar. Om du vill ha fyrkantiga knäckebröd kan du ta ut dem efter ca en halvtimme och skära upp dem innan de gräddas klart, men det går lika bra att bara bryta dem i bitar.
 

Publicerad 2016-01-23 13:51:10 i Bröd Glutenfritt Mellanmål Vegan

Kommentarer


Livet i USA

Publicerad 2016-01-24 01:04:30

Ser så himla gott ut! Jag har varit ute efter ett nyttigt recept på knäcke, så detta måste jag prova!

Svar: Tack! Ja det tycker jag att du ska göra :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Kommentera inlägget här

Till bloggens startsida

Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka