Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

Veganburgare och klosterbesök

 
För en sådär två veckor sedan var mina föräldrar här ett par dagar, vilket innebar en del mysiga utflykter och restaurangluncher. Vi inledde med ett besök på Kulturkrogen i Lund, där de serverar en enorm vegansk burgare. 
 
 
Därefter åkte vi ut på landet för titta på Bosjökloster. Verkligen ett fint ställe, alldeles intill en sjö och med mängder av stora rosenbuskar.
 
 
 
 
De hade lite olika djur som gick omkring på området, bland annat dessa fluffiga alpackor.
 
 
 
Intill cafeet hittar man denna fina utsikt över Ringsjön. Där stannade vi till en stund för en kopp kaffe i trädgården, innan vi begav oss hemåt för att ladda upp för nästa dags äventyr.
 
 
 

Publicerad 2016-08-01 15:28:42 i Resor, utflykter och äventyr Restauranger, butiker och tips

Kommentarer


a n n i k a

Publicerad 2016-08-01 15:48:47

Mums!

Svar: Ja, det var väldigt gott :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Kommentera inlägget här

Till bloggens startsida

Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka