Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

Sista lördagen i augusti - grillning och veganska marshmallows

 
I slutet på förra veckan visade sommaren tydligt att den inte riktigt är redo att ge upp än, för det var både strålande solsken och tjugonio grader utomhus. I lördags fyllde vi därför picknickkorgen med mat och tog med grillen ut i gräset för sommarens kanske sista grillkväll. Eftersom jag hade en påse veganska marshmallows liggande i skåpet fick de också följa med, jag har nämligen inte grillat marshmallows på hur många år som helst och det kändes som en utmärkt sista sommaraktivitet.
 
 
De gick minst lika bra att grilla som vanliga och smälte perfekt. Dock var denna sorten egentligen lite för små för att trä på grillpinnar, men var man bara försiktig gick det alldeles utmärkt och bara en enda hamnade i lågorna.
 
 
 
När elden lagt sig efter en stund var det dags att lägga maten på grillen istället. Vi åt marinerade sojafiléer tillsammans med en färgglad rotfruktssallad, mycket god lördagsmat.
 

Publicerad 2016-08-29 11:34:23 i Allmänt Restauranger, butiker och tips

Kommentarer


Kommentera inlägget här

Till bloggens startsida

Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka