Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

Rosor och slottsbesök

 
I mitten på juli åkte vi ut till Sofiero, ett slott utanför Helsingborg, tillsammans med mina föräldrar och mormor och morfar. 
 
 
Vi började med att promenera genom hela slottparken, som var full av rosa rosor och annat fint.
 
 
Vi skulle nämligen äta på restaurangen, där jag fick in denna tjusiga veganska rätt. Den innehöll bland annat mangold, gulbetor och kronärtskockor och var himla god.
 
 
Från restaurangens uteservering hade man utsikt över havet och kunde se hela vägen till Helsingör.
 
 
Efter att all mat var uppäten fortsatte vi trädgårdsturen, det fanns verkligen hur mycket som helst att titta på. Vi hittade bland annat ett växthus fullt med vindruvor, det skulle jag inte tacka nej till att ha någon gång i framtiden.
 
 
 
Efter att ha promenerat längs alla gångar och under alla rosenbågar var det till sist dags att åka hemåt igen. Helt klart en mycket bra utflyktsdag!
 

Publicerad 2016-08-05 12:35:51 i Resor, utflykter och äventyr

Kommentarer


Kommentera inlägget här

Till bloggens startsida

Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka