Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

Malmöfestivalen 2016

 
I början av förra veckan åkte vi iväg på semester ett par dagar (har massor att visa men det blir lite senare), men vi kom hem igen lagom till att Malmöfestivalen drog igång. Årets festival har en hel del veganskt, och det kunde jag ju inte missa.

 
Festivalätandet inleddes med en BBQ Pulled Chicken-rulle från Stockholms-food trucken Vegan Soul Train. Den var riktigt god, även om det var helt omöjligt att äta utan att få sås överallt. Rekommenderas verkligen, men se till att ta med en bunt extra servetter.
 
 
Dagen därpå beställde jag Scandwichs Many Morot-macka till lunch. God, men känns lite dyr (75:-) i förhållande till vad man får.
 
 
Middagen var däremot helt klart värd pengarna. Vi beställde Kao's chipotleburgare, och det är nog en av de bästa burgare jag ätit. Jag har faktiskt aldrig varit på Kao's innan, men nu känns det som att det är dags för ett besök snart.
 
 
Vi avslutade dagen hos Green Fries, inte för att det behövdes direkt men vi var ju tvungna att passa på eftersom de sålde slut konstant. De hade hemgjorda pommes frites, som var fruktansvärt goda, och tre sorters veganska dippsåser. Såserna (hummus och hemgjord ketchup i mitt fall) var inte direkt någon höjdare men jag tycker ändå att stället är värt ett besök.
 
 
För den sista festivalmåltiden innan sommarkortet gick ut återvände jag till Vegan Soul Train för att testa deras tacos. De var helt okej, något svårätna och med aningen för salt tacofärs. Dessutom behövs det (minst) två stycken för att bli mätt, så deras rullar är helt klart att föredra. Trots det är jag mycket nöjd med årets festivalmat, och ser fram emot nästa års besök.

Publicerad 2016-08-17 12:12:51 i Restauranger, butiker och tips

Kommentarer


Kommentera inlägget här

Till bloggens startsida

Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka